Strateg hållbar stadsutveckling till avdelning Stadsutveckling i Stockholm

 

VacancyID: 12257
Location: Europe - Sweden - Stockholm
Type: Permanent
Closing Date:30/11/2017

Introduction

Analys och Strategis avdelning, Stadsutveckling har nu fokus på att expandera och bredda våra kompetensområden. Vi söker nu efter en strateg inom hållbar stadsutveckling som vill bidra till att utveckla framtidens städer.

I Stockholm är vi ca 20 st. kollegor som i huvudsak arbetar med PBL-relaterade uppdrag. I vårt team har vi yrkeserfarenhet från såväl offentlig som privat sektor. Våra olika kompetenser och erfarenheter gör att vi kan forma starka team som på ett effektivt och kreativt sätt finner lösningar som tillgodoser kundens behov. Vi har alla ett stort engagemang och höga ambitioner.

I våra uppdrag arbetar vi idag med exempelvis hållbarhetsstyrning i stadsutvecklingsprojekt, hållbarhetsprogram, byggherredialoger, platsanalyser, socialt värdeskapandeanalyser i Stockholms läns kommuner och nationellt. Vi arbetar även med översiktliga planer, detaljplaner, bebyggelseprogram och kvalitetsprogram. På avdelningen finns även fastighetsutvecklare, exploateringsingenjörer och handelsanalytiker.

Exempel på uppdrag hos oss är hållbarhetsstyrning åt Akademiska hus, byggherredialog Ulleråker, analys av regionalfondens satsning på hållbar stadsutveckling, Grönytefaktorer, Social konsekvensanalys av Sundbybergs stadskärna.

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 39 500 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 4 000 medarbetare.

Responsibilities

I rollen som strateg kommer du att ha en uppdragledande roll för större och mindre uppdrag kopplats till hållbar stadsutveckling. En annan aspekt av rollen är att du ska besitta kompetens för att kunna ansvara och leda uppdrag på ett tydligt och strukturerat sätt.

Requirements

Vi arbetar alltid ur ett hållbart statsutvecklingsperspektiv och vi ser att du är med på att stärka och utveckla oss i vår framtidsvision. En viktig uppgift är att bidra till kunskapsöverföring inom gruppen.

Vi söker dig som har vana att arbeta med komplexa projekt och ha en bred, tvärsektoriell kompetens inom hållbar stadsutveckling. Du ska ha vana av att samordna och leda projekt självständigt. Det är meriterande om du har kommunal erfarenhet och har arbetat med hållbarhet, t ex hållbarhetsprogram, i stora stadsutvecklingsprojekt.

Vi söker en person med förmåga att i samarbete med kunden ta fram goda lösningar som är både ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara. Som person har du en god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kommunikativ. I din roll som konsult behöver du ha en utåtriktad personlighet och ha ett intresse för kunder och marknad.

Är du den vi söker efter? Tveka inte med att höra av dig till oss så berättar vi gärna mer!

(Kontakt från annons- och rekryteringsföretag undanbedes).

Contact

Victoria Skropska
Tony Andersson & Helena Klintström
WSP Sweden - Analysis & Strategy