Arkitekt till gruppen Stadsutveckling

 

VacancyID: 12255
Location: Europe - Sweden - Stockholm
Type: Permanent
Closing Date:30/11/2017

Introduction

Analys och Strategis avdelning, Stadsutveckling har nu fokus på att expandera och bredda våra kompetensområden. Vi söker nu efter en arkitekt med erfarenhet av detaljplanering som kan vara med och utveckla framtidens städer.

I Stockholm är vi ca 20 st. kollegor som i huvudsak arbetar med PBL-relaterade uppdrag. I vårt team har vi yrkeserfarenhet från såväl offentlig som privat sektor. Våra olika kompetenser och erfarenheter gör att vi kan forma starka team som på ett effektivt och kreativt sätt finner lösningar som tillgodoser kundens behov. Vi har alla ett stort engagemang och höga ambitioner.

I våra uppdrag arbetar vi idag med översiktliga planer, komplexa och enklare detaljplaner i flera av Stockholmläns kommuner. Vi arbetar även i förstudieskeden med olika typer av analyser, bebyggelseprogram, fysiska gestaltningsidéer, kvalitetsprogram och tomtutredningar. På avdelningen finns även fastighetsutvecklare, exploateringsingenjörer och handelsanalytiker.

Exempel på uppdrag hos oss är detaljplan för Tunnelbanans nya gula linje, utvecklingsprogram för Bosön, Ny översiktsplan för Knivsta, hållbarhetsstyrning åt Akademiska hus, bostadsförsörjningsprogram för Skinnskattebergs kommun med flera.

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 39 500 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 4 000 medarbetare.

Responsibilities

I rollen som arkitekt kommer du att ha en uppdragledande roll för större och mindre uppdrag och vara med och forma stadens rum, både som uppdragsledare för större eller mindre projekt, men även som stöd i gestaltningsfrågor.

En annan aspekt av rollen är att du ska besitta kompetens för att kunna ansvara och leda stora stadsutvecklingsprojekt på ett tydligt och strukturerat sätt.

Requirements

Vi arbetar alltid ur ett hållbart statsutvecklingsperspektiv och vi ser att du är med på att stärka och utveckla oss i vår framtidsvision.

Vi söker en arkitekt med erfarenhet av stadsplaneringsskalan och vana att arbeta med detaljplanearbete, programhandling, strukturplan, gestaltningsprogram etc. Du ska ha varit handläggande eller ansvarig arkitekt i minst 5 år och ha vana av att samordna och leda projekt självständigt.

Vi söker en person med förmåga att i samarbete med kunden ta fram goda lösningar som är både ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara. Som person har du en god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kommunikativ. I din roll som konsult behöver du ha en utåtriktad personlighet och ha ett intresse för kunder och marknad.

Är du den vi söker efter? Tveka inte med att höra av dig till oss så berättar vi gärna mer!

(Kontakt från annons- och rekryteringsföretag undanbedes).

Contact

Victoria Skropska
Tony Andersson
WSP Sweden - Analysis & Strategy