Senior stadsplanerare till WSP Stadsutveckling

 

VacancyID: 12166
Location: Europe - Sweden - Stockholm
Type: Permanent
Closing Date:30/11/2017

Introduction

Analys och Strategis avdelning, Stads- och Fastighetsutveckling fokuserar nu på att bredda våra kompetenser inom stadsplanering. Vi söker efter nya medarbetare som kan axla rollen som uppdragledande och coachande stadsplanerare.

I Stockholm är vi ca 20 st. kollegor som i huvudsak arbetar med PBL-relaterade uppdrag. I vårt team har vi yrkeserfarenhet från såväl offentlig som privat sektor. Våra olika kompetenser och erfarenheter gör att vi kan forma starka team som på ett effektivt och kreativt sätt finner lösningar som tillgodoser kundens behov. Vi har alla ett stort engagemang och höga ambitioner.

I våra uppdrag arbetar vi idag med översiktliga planer, komplexa och enklare detaljplaner i flera av Stockholmläns kommuner. Vi arbetar även i förstudieskeden med olika typer av analyser, bebyggelseprogram, fysiska gestaltningsidéer och kvalitetsprogram. På avdelningen finns även fastighetsutvecklare, exploateringsingenjörer och handelsanalytiker.

Exempel på uppdrag hos oss är detaljplan för Tunnelbanans nya gula linje, utvecklingsprogram för Bosön, Ny översiktsplan för Knivsta, hållbarhetsstyrning åt Akademiska hus, bostadsförsörjningsprogram för Skinnskattebergs kommun med flera.

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 36 500 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 3 800 medarbetare.

Responsibilities

För rollen som senior stadsplanerare kommer du att ha en uppdragledande roll för större och mindre detaljplaner och andra stadsutvecklingsprojekt. I planprojekten kommer du agera mentor för de mer juniora medarbetarna.

En annan aspekt av rollen är att du ska besitta kompetens för att kunna ansvara och leda stora stadsplaneringsprojekt på ett tydligt och strukturerat sätt.

Requirements

Vi arbetar alltid ur ett hållbart statsutvecklings perspektiv och vi ser att du är med på att stärka och utveckla oss i vår framtidsvision.

Du som söker ska ha arbetat som uppdragsledare inom stadsplanering i minst 8 år. Du ska ha erfarenhet av att ha jobbat med plan- och bygglagen. Meriterande är ifall du har kommunal erfarenhet och behärskar AutoCAD.

Som person har du en god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kommunikativ. I din roll som konsult behöver du ha en utåtriktad personlighet och ha ett intresse för kunder och marknad.

Är du den vi söker efter? Tveka inte med att höra av dig till oss så berättar vi gärna mer! Sökt via länken eller maila ditt CV direkt till emma.quant@wsp.com

(Kontakt från annons- och rekryteringsföretag undanbedes).

Contact

Victoria Skropska
Tony Andersson
WSP Sweden - Analysis & Strategy